4 praktische voordelen van een betonnen vloer

Praktische voordelen van een betonnen vloer. Een betonnen vloer is stoer en heeft een natuurlijke uitstraling. De afgelopen jaren heeft de betonvloer steeds meer populariteit gewonnen en wordt de afwerking niet alleen in bedrijfspanden, maar ook steeds meer in woonhuizen toegepast. En dat is niet voor niets, want een betonnen vloer heeft een aantal zeer praktische voordelen.

4 praktische voordelen van een betonnen vloer

Praktische voordelen van een betonnen vloer:

Voordelig in vergelijking met andere vloeren

Zo is een betonvloer relatief voordelig in vergelijking met bijvoorbeeld woonbeton. Als u op zoek bent naar een betaalbare vloer is een betonnen vloer een goede optie. De uiteindelijke prijs is uiteraard afhankelijk van de kleur en de dikte van de vloer en de ruimte waar de vloer in moet worden aangelegd.

Beton is hygiënisch

Een betonnen vloer wordt veelal naadloos gelegd, waardoor vuil niet achter kan blijven in naden of kieren. Een betonvloer is dus een hygiënische vloer. Het is wel belangrijk om de vloer te beschermen met een coating, aangezien onbeschermd beton niet goed bestand is tegen vlekken. Het is mogelijk om voegen in het beton te laten slijpen en op die manier ‘tegels’ te creëren en het egale oppervlak te doorbreken.

Slijtvast

Beton is hard en daardoor slijtvast. Een betonvloer heeft dan ook een lange levensduur (25+ jaar), zodat u optimaal van uw betonnen vloer kunt genieten.

Verkrijgbaar in diverse kleuren

Bij beton denkt u natuurlijk direct aan een grijstint, maar wist u dat beton in diverse kleuren gelegd kan worden? Op die manier kunt u uw betonnen vloer volledig aanpassen aan uw interieur.

Stel uw vraag

Behalve deze vier praktische voordelen is er nog meer te vertellen over een betonvloer. Wilt u meer weten of heeft u vragen over een betonnen vloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies over beton.

Ook interessant: