Vloercoating

Vloercoating

Wat is vloercoating?

Vloercoating is een dunne beschermende laag die over een al bestaande vloer aangebracht. Zo krijg de bestaande vloer een frisse uitstraling en wordt de vloer sterker. Door vloercoating krijgt de bestaande vloer dezelfde eigenschappen als een gietvloer. En dat terwijl de coating niet dikker dan slechts één millimeter is.

Vijf voordelen van coating

Coating heeft erg veel voordelen. Dit zijn de voordelen van vloercoating:

  1. Maakt de vloer hygiënisch. De naadloze laag maakt de vloer volledig naadloos en vochtwerend waardoor vuil, schimmel en vloeistof de vloer niet aantasten en makkelijk te verwijderen zijn.
  2. Veelzijdig toepasbaar. Er bestaan veel verschillende typen coating die voor verschillende toepassingen geschikt zijn.
  3. Decoratief. Vloercoating zorgt voor een mooie glanslaag. Maar u kunt ook voor een vloercoating met een kleur kiezen, voor een nieuwe look.
  4. Niet duur. Het aanbrengen van een nieuwe coatinglaag is goedkoper dan een hele nieuwe vloer. Ook daarom is het een interessante optie.
  5. Diverse opties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een anti-slip laag.

Onze voordelen:

Praktische vloer met fraaie uitstraling
Sterk, slijtvast en ondoordringbaar voor vuil, vocht en chemicaliën
De voordelen van een gietvloer tegen een lagere prijs!

Onze vloeren

Vloercoating van hoge kwaliteit

Wij leveren coating van hoge kwaliteit. Door het sterke materiaal dat we gebruiken voor de coatingvloer kunt u erop vertrouwen dat de vloer jarenlang meegaat. U geniet dan ook van garantie op de coating.

De coating wordt met precisie door onze ervaren en gediplomeerde vloerleggers. Soms is het nodig om de vloer eerst te bewerken voordat de vloercoating kan worden aangebracht. Een andere opties is een extra schraplaag. Hiermee kan de ondergrond perfect uitgevlakt worden en is het resultaat van de vloercoating bijzonder strak.

Renovatie van een bestaande vloer

Vloercoating wordt bijna altijd ingezet voor de renovatie van een bestaande vloer. Door een sterke coatinglaag te laten aanbrengen op een vloer wordt de vloer sterker en volledig naadloos.  Ook werkt het de vloer weer mooi af. Een gietvloer is een duurzame vloer, maar na jaren intensief gebruik is het mogelijk dat de toplaag wat versleten is. Dan is het aanbrengen van een nieuwe coating een manier om de vloer weer nieuw leven in te blazen. Hierna ziet de gietvloer er weer als nieuw uit. Maar ook voor andere vloertypen is een nieuwe coatinglaag een geschikte manier om de vloer te renoveren.

Diverse opties mogelijk

Vloercoating is bij Betonvloercoating.nl in meerdere uitvoeringen beschikbaar. Zo kunt u onder andere een keuze maken uit het aanbod met NCS-kleuren, Sikkens-kleuren en alle RAL-kleuren. Maar een transparante coating is ook erg mooi. Hierbij is de ondervloer nog goed te zien.

Epoxy vloercoating

Er zijn verschillende soorten coating en elke soort coating heeft andere eigenschappen. Epoxy vloercoating is zeer geschikt voor de industrie. Een coating op basis van epoxy maakt de bestaande vloer erg sterk en weerbaar.

De coatinglaag kan zware belasting goed aan. Zowel zware gewichten als chemische belasting zullen de vloer niet aantasten. Daarnaast heeft epoxy coating als voordeel dat het de vloer volledig naadloos maakt, wat erg hygiënisch is. Dit is vaak erg gunstig voor fabrieken en opslaghallen.

PU vloercoating

PU vloercoating is een coating op basis van polyurethaan. Deze kunsthars is licht flexibel en daardoor is PU coating geschikt voor in woningen.

De coating kan over diverse ondervloeren worden aangebracht en is in een groot aantal kleuren verkrijgbaar.

Antislip vloercoating

Een gladde vloer kan veiliger gemaakt worden met antislip coating. Deze coating wordt vooral gebruikt in de industrie in ruimtes waar de vloer nat kan worden.

Om uitglijden te voorkomen is het laten aanbrengen van een antislip coatinglaag een slimme keuze. De bestaande vloer kan gewoon blijven liggen. Met de nieuwe antislip coating wordt de bestaande vloer veel minder glad.

Garage vloercoating

In garages ligt vaak een rauwe betonvloer. Maar een betonvloer kan snel scheuren en neemt snel vuil op. Daarnaast is beton niet makkelijk schoon te maken. Gelukkig is er een betere optie: een coatinglaag voor over de betonvloer in de garage. Zo wordt de vloer sterk en volledig naadloos.

Over welke ondergrond kan het worden aangebracht?

Vloercoating kan door onze vakmannen op allerlei soorten ondergrond worden aangebracht. Een vloer van cement, anhydriet of beton is perfect, maar ook andere type vloeren komen in aanmerking. Het kan zijn dat er eerst een mechanische bewerking van het oppervlak uitgevoerd dient te worden. Dit is om het beste resultaat te garanderen bij het aanbrengen van de coating. De mechanische bewerking kan onder meer bestaan uit het schuren, slijpen of stralen van de ondergrond.

Hoeveel kost vloercoating?

De prijs van coating varieert. Er zijn namelijk verschillende soorten coatings beschikbaar. Per soort vloerafwerking kan de prijs per m2 dan ook anders uitvallen. Het is wel belangrijk om te weten dat het oppervlak naast de materiaalkeuze uiteraard een belangrijke rol speelt. Bovendien komen er nog andere factoren die mogelijk meespelen, zoals een speciale afwerking in de vorm van antislip of antistatisch.

Aantal m2PrijsGietvloerEpoxygietvloerESDvloerVloercoating
Vloercoating 20 – 50 m2Vaste staffel (excl btw)*€ 3.750,-€ 3.150,-€ 4250,-€ 2000,-
Vloercoating 51 – 100 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 63,-€ 50,-€ 73,-€ 28,-
Vloercoating 101 – 150 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 58,-€ 45,-€ 67,-€ 25,-
Vloercoating 151 – 200 m2Prijs per m2 (excl btw)€ 52,-€ 42,-€ 62,-€ 24,-

*Let op: Prijzen zijn indicatief en o.a. afhankelijk van ondergrond. Wilt u weten wat de prijs in uw situatie is? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
*Uitleg staffel: Als u een vloer wilt van onder de 50 m2, dan betaalt u vaste prijs. U doet er uw voordeel mee indien u meer m2 afneemt.

Divers toepasbaar

Vloercoating is divers toepasbaar. Wij hebben ervaring met het aanbrengen van coating in woningen maar ook in bedrijfspanden en openbare gelegenheden. Dit zijn de verschillende locaties waar vloercoating goed past:

Magazijnen

Showrooms

Winkels

Kantoren

Fabrieken

Woningen

Vloercoating onderhouden

Een vloer met een coatinglaag is volledig vochtwerend en naadloos. Dat maakt de vloer erg hygiënisch en daardoor is schoonmaken een fluitje van een cent. Met een stofzuiger of een bezem met zachte haren krijgt u de vloer stofvrij en met een dweil en lauwwarm water kunt u overig vuil verwijderen. Naast een regelmatige schoonmaakbeurt heeft een vloer met een coatinglaag geen ander onderhoud nodig. Dat is één van de voordelen van vloercoating. Wat u wel kunt doen is de vloer beschermen tegen krassen. We vertellen u hier meer over onderhoud en het beschermen van de vloer tegen krassen.

Hoe wordt het aangebracht?

Het aanbrengen van vloercoating is een werkje dat beter door een expert kan worden uitgevoerd. De coating wordt met de hand in een erg dunne laag aangebracht. Maar voordat dit gebeurd wordt de ondergrond eerst nagekeken en eventueel voorbewerkt. Hierna wordt er een hechtingslaag aangebracht, waardoor de coatinglaag goed aan de ondergrond hecht. Wanneer de hechtingslaag volledig is opgedroogd, dan wordt de coatinglaag aangebracht. Ook deze laag moet volledig opdrogen voordat er over de vloer gelopen kan worden.

Materiaalkeuze

Op het gebied van coating zijn er diverse opties ten aanzien van het materiaal, zoals epoxy en polyurethaan. Bovendien kan voor een speciale afwerking weer extra materiaal nodig zijn. Wij geven u graag advies over welk type coating het beste bij jouw wensen past. Heeft u nog vragen over coating? Lees dan de meestgestelde vragen over vloercoating of stuur ons een bericht.

Waarom kiezen voor Betonvloercoating.nl?

Werkzaam in heel Nederland
Vrijblijvende offerte
Jarenlange ervaring
Projectbegeleiding op maat

Vraag een offerte aan

Vraag via het offerteformulier direct een vrijblijvende offerte aan. Mocht u vragen hebben dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

U bent van harte welkom om, op afspraak, de showroom van Betonvloercoating.nl bezoeken. Neem hiervoor contact met ons op.

Een bezoek aan onze showroom:

In onze showroom te Amsterdam is het mogelijk om al onze gietvloeren persoonlijk te ervaren.
De showroom is geopend van maandag t/m zaterdag.

Maakt u s.v.p. van te voren een afspraak, zodat wij rustig de tijd voor u kunnen nemen.