De interieurtrends van 2018

Een nieuw jaar betekent… nieuwe interieurtrends! Welke trends zijn populair in 2018? En welke interieurstijlen zullen we veel zien? Dat lees je in deze blog. Dit zijn de interieurtrends van 2018:

interieurtrends 2018

De interieurtrends van 2018

Meer kleur

In 2018 zien we meer kleur terug in het interieur. De laatste jaren waren grijstinten en aardetinten veel te zien. Maar nu mogen wat speelsere en vrolijkere kleuren weer. Je kunt zelfs doen aan colorblocking, waarbij je twee contrasterende kleuren gebruikt. Of je kiest voor de ton-sur-ton stijl, waarbij je verschillende tinten van één kleur combineert. Wist je dat betonvloercoating in er veel kleuren verkrijgbaar is? Je kunt de kleurrijke trend daarom ook meenemen in jouw vloer.

Geometrische vormen

We zagen geometrische vormen al in 2017 en ook in 2018 blijft dit de trend. Kies bijvoorbeeld voor een behang met geometrische vormen of voor lampen in een bepaalde vorm.

Back to the 80’s

Het jaar 2018 is het jaar dat we terug gaan naar de trends van de jaren ’80. Er zijn onwijs leuke meubels in de stijl van de jaren ’80 te vinden. Zoek ze op een rommelmarkt, of op online marktplaatsen. De kleurentrend en de geometrische trend sluiten goed aan bij de jaren ’80 trend.

Gietvloeren

Gietvloeren blijven de trend in 2018. Gietvloeren zag je in 2017 veel bij industriële interieurs. Maar in 2018 past een gietvloer ook erg goed bij een kleurrijk interieur of een interieur geïnspireerd door de jaren ’80.

interieurtrends

Veel planten

Om jouw woning op een simpele manier aan één van de trends van 2018 aan te passen hoef je alleen maar een ritje naar het tuincentrum te maken. Planten zijn namelijk helemaal hip dit jaar! Kies voor grote palmen of juist voor verschillende kleine planten. Heb je geen groene vingers? Maak je geen zorgen, er zijn verschillende planten die heel weinig verzorging nodig hebben. Planten zorgen voor wat leven in de ruimte en zuiveren ook nog eens de lucht.

Gezelligheid

In 2017 waren de interieurs strak en stijlvol. In 2018 blijft dit zo, maar er mag wel wat meer gezelligheid gecreëerd worden. Dit doe je met decoratie als grof gehaakte kussens, hoogpolige tapijten en gordijnen van een dikke stof.

Bron afbeelding 1: Pinterest

Bron afbeelding 2: Pinterest

Ook interessant: