Vloercoating beschermt uw ondervloer

Vloercoating beschermt uw ondervloer. Epoxy is een hard kunststof dat ook wordt gebruikt als gietvloer. Omdat deze kunststof bekend staat om zijn hardheid wordt deze het meeste toegepast in de industrie. Voornamelijk voor een grote werkplaats waar ook machines komen te staan is het nodig om een stevige vloer te hebben die krasbestendig is en een zware druk kan weerstaan. Een vloer die wordt gelegd met vloercoating bestaat uit een primerlaag, een egaliseerlaag, een gietvloer en een eindlaag.

Vloercoating beschermt uw ondervloer

Vloercoating beschermt uw ondervloer

Zoals we hiervoor al aangaven is epoxy voornamelijk bekend om de hardheid en de grote belastbaarheid. Nog een voordeel aan een dergelijke vloer is dat het erg goed tegen vocht en chemicaliën kan. Ook dit is een goede reden om epoxy coating op de werkvloer toe te passen. Er zit ook een nadeel aan een vloer van epoxy coating. Dat is dat deze coating niet te combineren is met vloerverwarming. Polyurethaan is wel te combineren met vloerverwarming.

Epoxy gietvloer ook zeer trending in de huizensector

Hoewel epoxy gietvloeren voorheen alleen werden toegepast in de industrie worden ze ook steeds populairder bij particuliere woningen. In woningen wordt deze coating toegepast in badkamers, woonkamer of slaapkamer. De coating is vrijwel in alle kleuren toe te passen.

Ook interessant: