Drie tips voor houten jaloezieën op je draai kiepraam

Tegenwoordig zijn er vaak draai-kiepramen in woningen te vinden. Het is belangrijk de juiste raamdecoratie en de juiste installatiemethode te kiezen om de functie van draai-kiepramen niet te hinderen. Raamdecoratie kan tussen de kozijnen van het raam gemonteerd worden (in de dag), aan muren of tegen plafonds (op de dag) of met klemsteunen of zijgeleiders. Als het aankomt op raamdecoratie voor een draai-kiepraam, wordt er vaak gekozen voor houten jaloezieën. In dit artikel geven wij 3 handige tips voor het plaatsen van houten jaloezieën op jouw draai-kiepraam, zodat jij precies weet waar je allemaal op moet letten!

Tip 1: Niet volledig verduisterend

Houten jaloezieën worden vaak gebruikt als raamdecoratie slaapkamer. Houten jaloezieën zijn niet volledig verduisterend, er is namelijk altijd nog wat licht dat door de gesloten jaloezieën naar binnen kan schijnen. Wil je dat je slaapkamer licht is en je op een natuurlijke manier wakker wordt zodra de zon opkomt? Dan zijn houten jaloezieën een slimme keuze. Wil jij toch liever complete verduistering wanneer jou dat uitkomt? Dan kun je de jaloezieën ook combineren met bijvoorbeeld een rolluik of een gordijn. 

Tip 2: Kies voor houten jaloezieën op maat

Ieder draai-kiepraam is anders. De afmetingen wijken een beetje af of de kozijnen zijn net iets anders. Daarom is het verstandig om voor houten jaloezieën op maat te kiezen. Je kunt hierdoor de afmetingen kiezen van jouw raam, waardoor de jaloezieën perfect passen. Naast het formaat kun je ook andere productopties zelf kiezen, zoals bijvoorbeeld de breedte van de lamellen, de bedieningszijde, de houtsoort en de kleur van de ladderband. Hierdoor kun jij de jaloezie perfect op basis van jouw interieur samenstellen, waardoor de jaloezieën altijd perfect matchen. Daarnaast sluiten houten jaloezieën op maat naadloos op het raam aan, waardoor er geen licht via de naden naar binnen kan vallen. 

Tip 3: Kijk naar de verschillende houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen als het op houten jaloezieën aankomt. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze voor abachi, bamboe of basswood. Iedere houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de ene houtsoort wat lichter dan de ander en zal de kleur invloed hebben op de uitstraling van de jaloezieën. Verder kan de nerfstructuur per houtsoort verschillen. Naar wat voor houten jaloezieën jij ook op zoek bent, kijk gerust een rond op het internet om te kijken wat er allemaal te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op inhuisplaza.nl om te kijken of er geschikte houten jaloezieën te vinden zijn voor jouw woning.

Ook interessant: