Beton vloercoating biedt uitstekende bescherming voor uw vloer

Als u eenmaal een mooie vloer in huis heeft, dan wilt u natuurlijk ook dat deze er goed uit blijft zien. Zelfs als u er veel gebruik van maakt. Er zijn verschillende manieren om een ondergrond te beschermen tegen vuil en eventuele beschadigingen. Een betonvloer kan in de olie gezet worden, wat een mooie glans tot gevolg heeft. Om een betonvloer goed te beschermen wordt deze ook dikwijls geïmpregneerd, dit beschermt een vloer tegen vocht en vuil. Maar de beste manier blijft toch om een extra coatinglaag op de ondergrond aan te brengen. Beton vloercoating ziet er niet alleen mooi uit maar beschermt uw vloer ook nog eens uitstekend tegen vocht, vuil, krassen en slijtage.

De beschermende coatinglaag

De coatinglaag die op een betonnen vloer aangebracht kan worden wordt gemaakt van kunsthars, PU of epoxyhars. Het verschil met het impregneren van een vloer is dat u met coating een compleet nieuwe laag op de bestaande vloer krijgt. Deze laag is ondoordringbaar; er kan geen vocht of vuil doorheen komen.

betonvloercoating

Beton vloercoating is hygiënisch

Dit zorgt er mede voor dat het aanbrengen van beton vloercoating een hygiënische oplossing is. Eventueel vuil is eenvoudig te verwijderen omdat deze vloeren geen naden bevatten. Doordat beton vloercoating volledig naadloos is, is het onderhoud een fluitje van een cent.

Tips om zelf uw beton vloercoating te beschermen

De nieuwe coatinglaag biedt uitstekende bescherming voor uw vloer. Om de vloer in topconditie te houden kunt u de volgende onderhoudstips toepassen: 

  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water en eventueel natuurlijke zeep, gebruik in ieder geval geen chemische schoonmaakmiddelen.
  • Veeg en stofzuig de vloer regelmatig met een zachte borstel zodat er zo weinig mogelijk slijtage ontstaat.
  • Laat vochtige spullen niet langdurig op de vloer staan, hierdoor kunnen kringen en vlekken ontstaan.

Uw betonvloer gaat langer mee met coating

Het mag geen verrassing zijn dat de vloer ook een stuk langer meegaat wanneer er gebruik wordt gemaakt van een beschermende beton vloercoating. Het schoonmaken is gemakkelijk en er treden minder snel beschadigingen op zodat de vloer langer in goede staat blijft. Met een beetje geluk kunt u uw hele leven lang genieten van de nieuwe vloer in uw woning of bedrijfspand.

betonvloercoating

Wij zijn dé specialist in beton vloercoating

Wilt u uw betonvloer ook beschermen met hoogwaardige coating? Zodat de vloer langer in goede staat blijft en gemakkelijk te onderhouden is? Neem contact op met onze specialisten om de wensen en mogelijkheden voor uw ruimte te bespreken.

Ook interessant: