5 tips bij het aanbrengen van beton vloercoating

Heeft u een bestaande betonvloer die beschadigd is of er niet meer goed uitziet? Het opnieuw laten coaten van een betonvloer is een uitstekende oplossing om de ondergrond te beschermen en er weer strak uit te laten zien. Het is een voordelige oplossing waardoor u weer jaren kan genieten van de betonvloer. Er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor beton vloercoating vanwege het minimale onderhoud dat nodig is om de vloer in goede staat te houden.

betonvloercoating

Hierbij een aantal tips van onze specialisten. Hier kunt u op letten als u een bedrijf inschakelt om beton vloercoating aan te brengen:

1. De bestaande vloer moet goed hechten

Een van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden is de hechting van de nieuwe vloercoating op de bestaande betonvloer. De bestaande vloer moet egaal, stofvrij en vrij van vuil zijn. Hier kunt u ook zelf een steentje aan bijdragen. Door de bestaande betonvloer zo goed mogelijk voor te bereiden, egaal te maken en schoon te maken kan de nieuwe vloer direct goed hechten.

2. De condities voor het drogingsproces

Om beton vloercoating goed te laten drogen moeten de omstandigheden ideaal zijn. Het is vooral belangrijk dat de luchtvochtigheid in de ruimte niet boven de 80% komt. Daarnaast moet de ruimte goed geventileerd zijn.

3. Controleer de beton vloercoating op oneffenheden

Zodra de beton vloercoating is aangebracht is het van belang om deze uitvoerig te controleren op oneffenheden. Uiteraard doen wij dat ook als we de vloercoating voor u aanbrengen. Eventuele oneffenheden kunnen in het beginstadium eenvoudig gladgestreken worden.

4. Nette afwerking van de vloer netjes 

Als de betonvloer eenmaal goed is aangebracht, wordt het tijd om deze af te werken. Door te werken met een extra coatinglaag in de vorm van een primer kan de beton vloercoating netjes afgewerkt worden met een kleur naar keuze.

5. Neem de droogtijden serieus

Als de beton vloercoating eenmaal goed is aangebracht, heeft deze bij ideale omgevingscondities circa 24 uur de tijd nodig om goed te drogen. Daarna kunt u er overheen lopen maar nog niet volop gebruik van maken. De vloer heeft dan nog circa zeven dagen nodig om volledig uit te harden. Respecteer deze droogtijden, als er te vroeg gebruik wordt gemaakt van de nieuwe vloer kunnen er problemen ontstaan waardoor de vloer opnieuw gecoat moet worden.

Meer informatie of een offerte?

Heeft u behoefte aan meer informatie omdat u binnenkort een betonvloer aan wil brengen? Neem contact op met onze specialisten en laat u inlichten over de mogelijkheden en andere tips om rekening mee te houden. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Ook interessant: