Ben jij ook zo iemand die na een drukke werkdag even wil strekken op de yogamat? Yoga is heel gezond en aangenaam. Niet verwonderlijk dat steeds meer mensen fan zijn van yoga. Wist je dat yoga op een betonvloer of vloercoating heel aangenaam is? Veel yogascholen kiezen dan ook voor deze vloer. Ook als je thuis vaak yoga doet, zul je zien dat vloercoating en yoga een gouden combinatie zijn. We leggen het je uit.

Rustgevende looks

Zowel een betonvloer als vloercoating zorgen voor een strak design van de ruimte. Omdat er geen naden of kieren aanwezig zijn zorgt dit voor een strakke look. Omdat er tegelijk natuurlijke materialen worden gebruikt, geeft dit een authentieke uitstraling. Als je de betonvloer of vloercoating met extra natuurlijke materialen combineert, creëer je een rustgevend geheel. Dit kun je doen met hout, kurk en grof textiel. Vergeet de groene planten niet!

vloercoating en yoga

Aangenaam en comfortabel

Yoga doe je op je matje, maar je hebt wel een fijne ondergrond nodig. Een betonvloer of vloercoating zijn een ideale basis voor yoga. Beide vloeren zijn gemaakt van licht elastisch materiaal en voelen zo aangenaam en comfortabel aan. Zoek je extra comfort? Kies dan voor vloerverwarming onder je betonvloer. Niets heerlijker dan yoga op een voorverwarmde vloer!

Hygiëne boven alles

Wist je dat zowel een betonvloer als vloercoating enorm hygiënisch zijn? Het materiaal stoot vuil en stof af en is bovendien helemaal egaal. Zo kan er geen stof of vuil in kiertjes of naden achterblijven. Bovendien is vloercoating super makkelijk schoon te houden. Je kunt de vloer makkelijk even dweilen met lauwwarm water, liefst zonder schoonmaakmiddel. De ideale basis voor een yogaruimte!

Slijtvast en ijzersterk

Als je vaak yoga doet, weet je het maar al te goed. Yogavloeren worden intensief gebruikt. Ook in yogascholen is dit het geval. Vaak wordt de ruimte dan ook nog voor andere workshops gebruikt. Yoga is geen intensieve ‘sport’, maar je kunt soms wel onverwachts vallen. Zeker bij moeilijke poses. Vloercoating en yoga gaan zo goed samen omdat deze vloer zo slijtvast is. Zowel een betonvloer als vloercoating kunnen tegen een stootje en gaan jaren mee.

Vragen over vloercoating en yoga?

Vloercoating en yoga zijn dus een gouden combinatie. Wil je meer weten of advies? Neem dan contact met ons op. Liever eerst een indicatie van de investering? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.