5 tips voor een allergievriendelijk interieur

Allergieën zijn er in vele soorten en de klachten kunnen variëren. Helaas krijgen steeds meer volwassenen en kinderen te maken met een allergie. Klachten kunnen soms als heel heftig ervaren worden. Als u aan een allergie lijdt is één ding erg belangrijk: uw thuissituatie! Het is belangrijk dat u een allergievriendelijk interieur voor uzelf creëert. Dit kan helpen om uw klachten te doen afnemen of om tot rust te komen. We geven u 5 tips voor een allergievriendelijk interieur.

1. Vermijd prullaria

Voor een allergievriendelijk interieur is het belangrijk dat u zo minimalistisch mogelijk te werk gaat. Als u veel vaasjes, fotolijstjes en ander spul hebt uitgestald, zal dat veel stof opvangen. Bovendien zult u het allemaal moeten afstoffen. Ook stoffen kussentjes en tapijtjes kunt u beter vermijden. Dit trekt namelijk huisstofmijt en andere allergenen aan.
pu vloercoating - vloercoating onderhouden - allergievriendelijk interieur

2. Vervang stoffen gordijnen

Bent u gevoelig voor stof? Vervang uw stoffen gordijnen dan voor luxaflex. Hier kan stof veel minder makkelijk aan hechten. Bovendien kunt u luxaflex makkelijker schoonhouden. Geen fan van luxaflex? Kijk dan of rolgordijnen een optie zijn. Deze trekken nog wel stof aan, maar beduidend minder dan stoffen gordijnen.

3. Zoek stofwerende meubels

Vaak blijven huisstofmijt en allergenen achter in stoffen meubels. Denk hierbij aan een bankstel of uw eetkamerstoelen met stoffen bekleding. Ga op zoek naar stofwerende meubels van leer of nepleer. Dit zijn gladde materialen die stof eerder afstoten. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg leuke alternatieve meubels van leer of nepleer. Een allergievriendelijk interieur kan ook mooi zijn!

4. Kies voor vloercoating in een allergievriendelijk interieur

Als u een allergie heeft, is een hygiënische vloer erg belangrijk. Tapijt of een houten vloer is in ieder geval niet aan te raden als u gevoelig bent voor stof. Hier blijven teveel stof en allergenen in achter. Betonvloercoating is een geweldige oplossing voor een allergievriendelijk interieur! Volledig strak en egaal biedt het stof en vuil geen kans. Daarnaast is het materiaal van de vloercoating van zichzelf stof- en vuilafstotend. En omdat betonvloercoating ook nog eens vloeistofdicht is, kunt u de vloer super makkelijk schoonhouden. Een ander groot pluspunt is dat vloercoating relatief goedkoop is. Het kan makkelijk over een bestaande vloer worden aangebracht. Het is een dunne laag en daardoor een kleinere investering dan bijvoorbeeld een complete gietvloer.

Sneldrogende vloercoating - allergievriendelijk interieur - betonvloercoating glad

4. Zorg voor hygiëne in de badkamer en keuken

Bepaalde allergieën kunnen ontstaan door schimmel. Sommige mensen zijn dan ook allergisch voor schimmels. Toch is het niet altijd makkelijk om schimmel tegen te gaan. In de badkamer kan er bijvoorbeeld heel makkelijk schimmel ontstaan in de voegen tussen de tegeltjes. Dit komt door de vochtige omgeving. Ook in de keuken, waar er vaak gekookt wordt, kan er makkelijk schimmelvorming ontstaan. Wilt u dat tegen gaan? Kies dan voor betonvloercoating in de badkamer en keuken. Ook zijn er mogelijkheden om een gietvloer op de wanden aan te brengen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over opties voor een allergievriendelijk interieur? Neem dan contact met ons op! Liever eerst een beeld van de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant: