Hoe kunt u vloercoating onderhouden?

Heeft u de keuze gemaakt voor vloercoating of wilt u simpelweg meer weten over het onderhoud? Lees dan gauw verder. Vloercoating onderhouden kan misschien lastig lijken, maar dit is helemaal niet het geval. Vloercoating is namelijk een van de meest onderhoudsvriendelijke vloeroplossingen. U kunt vloercoating heel eenvoudig onderhouden zodat u lange tijd van uw vloer kunt genieten.

Droge reiniging

Voor dagelijkse reiniging is vloercoating ideaal. Het antistatische materiaal is fijn als u grote waarde hecht aan hygiëne en een schone omgeving. De antistatische vloercoating neemt geen stof op, maar stoot dit juist af. Vandaar dat droge reiniging voor vloercoating ideaal is. U kunt uw vloer makkelijk even met een bezem of stoffer vegen. U kunt natuurlijk ook de stofzuiger gebruiken als u dat wilt. Let er dan wel op dat de stofzuigerkop geen scherpe uitsteeksels heeft. Dit geldt ook voor de bezem of stoffer. Een bezem met zachte haren heeft de voorkeur. Te harde haren kunnen namelijk soms krasjes veroorzaken.

pu vloercoating - vloercoating onderhouden

Dweilen met lauwwarm water

Vloercoating is vloeistofdicht en natte reiniging is dan ook ideaal voor het onderhoud van vloercoating. U kunt uw vloercoating dweilen zo vaak als u maar wilt. Hiervoor gebruikt u lauwwarm water en een schone dweil. Schoonmaakmiddelen of andere producten zijn niet nodig en zelfs eerder af te raden! Sommige bestanddelen kunnen namelijk het materiaal beschadigen. Bovendien zijn een schone dweil en water samen heel effectief. Wilt u perse een schoonmaakmiddel gebruiken? Vraag dan altijd aan uw adviseur of dit middel geschikt is.

Vloercoating onderhouden op lange termijn

Wilt u dat uw vloercoating op lange termijn mooi blijft, dan hebben wij enkele tips voor u. Zo kunt u bijvoorbeeld viltjes onder uw meubels plaatsen. Op deze manier zorgt het verplaatsen van meubels niet voor lelijke krasjes. Een andere slimme tip is om een schoonloopmat bij de deur te leggen. Er blijven soms steentjes of zand in schoenen zitten. Dit kan lelijke plekjes veroorzaken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen dat u in huis alleen maar sokken of pantoffels draagt. Verder kunt u nog eens kritisch kijken naar de wieltjes onder uw bureaustoelen. Zijn deze gemaakt van hard plastic? Dan kunt u deze vervangen voor een zachtere variant die geen krassen achterlaat op uw vloercoating.

Hardnekkige vlekken

Hoe kunt u vloercoating onderhouden als er sprake is van hardnekkige vlekken? Dit verschilt per vlek natuurlijk. Probeert u in ieder geval sterk gekleurde vloeistoffen zo snel mogelijk weg te halen. Denk hierbij aan rode wijn of koffie. Maar ook schoenstrepen kunnen het beste zo snel mogelijk verwijderd worden. Dit kan met een nat doekje. Is de vlek onopgemerkt gebleven en werkt alleen een natte doek niet meer? Dan kunt u een spray met een loswekende functie proberen. Na het sprayen, laat u de vloeistof ongeveer vijf minuten inwerken. Hierna haalt u de vlek met een natte doek weg.

Meer weten over vloercoating onderhouden?

Heeft u nog specifieke vragen over het onderhoud van vloercoating? Neem dan contact met ons op. We helpen en adviseren u graag. Wilt u weten wat de investering is om vloercoating aan te laten brengen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave in uw mailbox.

Ook interessant: