Is vloercoating krasbestendig?

Vloercoating heeft vele praktische voordelen. Zo is vloercoating sterk, duurzaam en beschermt het de ondervloer. Ook is betonvloercoating hygiënisch en heel stijlvol. Maar is vloercoating krasbestendig? Het kan zijn dat je te maken hebt met speciale belasting of dat je kinderen hebt. Wij leggen je uit hoe krasbestendig vloercoating is en vertellen je wat je kan doen om je vloercoating zo lang mogelijk krasvrij te houden. Lees gauw verder.

Vloercoating is een harde bedekking

Om de vraag ‘is vloercoating krasbestendig?’ te beantwoorden, leggen we je eerst wat theorie uit. Vloeroplossingen zijn er in verschillende categorieën. Vloercoating valt in de categorie van harde bedekkingen. Dat wil zeggen dat de bedekking harder is dan bijvoorbeeld zeil, tapijt of vloerbedekking. Ook weet je misschien wel dat het aanbrengen van vloercoating uit verschillende stappen bestaat. Eerst moet de ondervloer worden voorbereid. Erna wordt de hechtingslaag aangebracht en daarna wordt de toplaag aangebracht. Het materiaal van de toplaag verschilt al naar gelang het doel van de ruimte. Zo wordt voor in een garage ander materiaal gebruikt als voor in een woonkamer.

vloercoating krasbestendig

Is vloercoating krasbestendig?

Is vloercoating krasbestendig? Ja en nee! Als eerste hangt het helemaal af van welk materiaal je vloercoating is gemaakt. Vloercoating van Epoxy is bijvoorbeeld harder dan PU vloercoating en zal zwaardere belasting kunnen dragen. Verder is het belangrijk om te weten dat de toplaag flexibel is en wel degelijk flink wat krasvorming opvangt! Tegelijk is vloercoating een geringe laag die niet alle krasvorming kan opvangen. 100% krasvast is vloercoating dus ook weer niet. Je kunt echter makkelijk enkele voorzorgsmaatregelen nemen om krasvorming tegen te gaan. Ook met goed onderhoud kom je een heel eind.

Voorzorgsmaatregelen voor krasvrije vloercoating

Ben je zuinig op je vloercoating en wil je deze graag zo mooi mogelijk houden? Neem dan enkele voorzorgsmaatregelen. Zo kun je bijvoorbeeld een schoonloopmat bij de deur leggen zodat steentjes of vuil onder schoenen geen krassen kunnen veroorzaken. Ook kun je er voor kiezen om in huis alleen maar pantoffels of sokken te dragen. Een andere effectieve maatregel is om viltjes onder je meubels te plaatsen. Als je dan bijvoorbeeld een stoel verplaatst, zorgt dit niet voor krassen. Heb je een bureaustoel met wieltjes? Controleer of deze niet van te hard materiaal zijn. Vervang de wieltjes anders door een zachtere variant. Met deze maatregelen sta je vast versteld hoe lang je vloercoating krasvrij blijft!

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe krasbestendig vloercoating is? Of wil je advies voor jouw specifieke project? Neem dan contact met ons op. Liever eerst een beeld van de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant: