Is betonvloercoating sterk?

Betonvloercoating is bijzonder aantrekkelijk. Steeds meer bedrijven en particulieren ontdekken het voordeel van deze vloeroplossing. Vloercoating is makkelijk over een bestaande vloer aan te brengen en deze ingreep is relatief goedkoop. Ook is betonvloercoating esthetisch gezien aantrekkelijk. De strakke look laat de ruimte groter lijken en is met veel interieurstijlen te combineren. Maar is betonvloercoating sterk? Ja, dat ook. We praten je bij.

IJzersterk materiaal

Vloercoating is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zo is er Expoxy vloercoating en PU coating. Al naar gelang jouw specifieke situatie zullen wij jou een geschikte vloercoating adviseren. Eén ding hebben alle soorten vloercoating gemeen; ze zijn allemaal gemaakt van ijzersterk materiaal. Betonvloercoating wordt samengesteld uit verschillende soorten kunsthars. Dit zorgt ervoor dat betonvloercoating sterk en praktisch onslijtbaar is. Betonvloercoating gaat niet voor niets zo’n 20 jaar mee. Tegelijk zorgt kunsthars er ook voor dat vloercoating licht flexibel aanvoelt. Een perfecte combinatie van sterk, duurzaam en comfortabel!

Betonvloercoating sterk

Belastbaarheid van betonvloercoating

Is betonvloercoating sterk? Jazeker. Houd echter wel rekening met het feit dat niet iedere belasting geschikt is voor elk materiaal. Laten we je dit uitleggen. Heb je bijvoorbeeld Epoxy vloercoating in een garage, dan kan de vloer prima belast worden met voertuigen en ander zwaar industrieel materiaal. Ga je echter PU vloercoating gebruiken met zulke extreme belasting, dan zal de vloer hier minder goed tegen kunnen. Het is dus heel belangrijk dat je van te voren bedenkt waarvoor je de ruimte gaat gebruiken. Op die manier belast je de vloer met gewicht en materialen waar de vloercoating voor gemaakt is. Over het algemeen wordt PU vloercoating meer voor woonhuizen gebruikt. Epoxy vloercoating is weer meer geschikt voor industrieel gebruik en garages.

Is betonvloercoating sterk?

Betonvloercoating is enorm sterk gebleken en gaat niet voor niets wel 20 jaar mee. Wil je meer informatie over de belastbaarheid en duurzaamheid van betonvloercoating? Neem dan contact met ons op. We helpen en adviseren je graag. Wil je liever eerst een idee hebben van het kostenplaatje? Vraag dan online een offerte aan. Dit is geheel vrijblijvend. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Ook interessant: