Een industriële look? Zo doe je dat

De industriële look is modern en soms minimalistisch. Tegelijk kan deze interieurstijl ook heel warm ogen. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen voor een industrieel interieur gaan. Je kunt deze look creëren door ruwe materialen met minimalistische en industriële meubels samen te voegen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar dat we je vijf tips geven om de industriële look in jouw huis toe te passen.

1. Ruwe muren, leidingen en kabels

Heb je een van oorsprong bakstenen muur in huis? Haal dan de lagen die erover heen zijn aangebracht weg. Dit zorgt onmiddellijk voor een industriele uitstraling. Zijn jouw primaire muren niet van baksteen gemaakt? Met een simpele betonnen muur kun je hetzelfde effect creëren. Het gaat erom dat er zo veel mogelijk ruwe materialen zichtbaar zijn. Dit geldt ook voor leidingen en kabels. Vaak worden deze zorgvuldig weggewerkt. Met een industrieel interieur kun je ze gerust zichtbaar laten. Sterker nog, door ermee te spelen in je interieur kan het geheel heel interessant worden.

2. Neutrale kleuren met af en toe een uitschieter

De industriële look staat bekend om het toepassen van neutrale kleuren. Onder neutrale kleuren denken we dan vooral aan bruin en zwart voor een New York achtige look. Grijs en wit worden vaak toegepast in strakke industriële interieurs. De keuze van je neutrale kleuren hangt dus volledig af van welke richting je op wilt. Wel raden we je aan om in de basis in deze kleurschakeringen te blijven. Je kunt het neutrale geheel natuurlijk doorbreken door enkele gekleurde elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld een paarse lamp of een knalgele stoel. Let er echter wel op dat het geheel niet al te bont wordt. Kies je kleuren met beleid, anders gaat dit ten koste van het industriële karakter. 

industriële look

3. Minimalistische meubels

Een slimme manier om een ruimte van een industriële touch te voorzien is om minimalistische meubels te gebruiken. Kies je voor materialen als metaal en leer, dan zit je helemaal goed. Hout kan ook. Echter dan wordt het geheel wel iets `warmer` en verliest de ruimte misschien iets van zijn industriële look. Vintage items doen het altijd onwijs goed in industriële interieurs. Als je bijvoorbeeld een buizenstoel of oude grammofoon op de kop hebt getikt, kan dit dienen als eye-catcher van je interieur.

4. Industriële lampen

Ook voor lampen geldt dat je in een industrieel interieur voor minimalistisch moet gaan. Kies als het even kan voor oude fabriekslampen dit versterkt het karakter van het geheel. Heb je juist staande lampen nodig? Denk dan aan een booglamp of een lamp gemaakt van buizen. Of wat te denken van een oude filmlamp? Die staat gegarandeerd goed.

5. Neem betonvloercoating

Voor een industriële look heb je als basis een strakke robuuste vloer nodig. Je komt in dat geval al gauw uit bij een klassieke betonnen vloer. Deze is echter niet zo erg aangenaam. Gelukkig kun je gaan voor comfort in combinatie met de robuuste look. Een gietvloer heeft immers het uiterlijk van een betonnen vloer, maar is gemaakt van aangenaam materiaal. Je kunt natuurlijk ook kiezen om alleen vloercoating over je bestaande vloer aan te brengen. Dit is goedkoper en zo kun je ook bij jou thuis genieten van een industrieel interieur.

Industriële look

Meer weten over de industriële look?

Wil je ook gaan voor een industriële en robuuste look? We hopen dat je dan wat aan deze tips hebt gehad. Mocht je vragen hebben over een gietvloer of betonvloercoating, lees dan hier de meest gestelde vragen. Ook kun je online een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave. Zo heb je meteen een beeld van de kosten.

Bron afbeelding 1: Pinterest

Ook interessant: