Vloercoating in vergelijking met andere vloeren

Waarschijnlijk heb je al gehoord of gelezen over vloercoating. En toch weet je niet zo goed wat je er bij voor moet stellen. Of je weet simpelweg niet zo goed wat de voor- en nadelen er van zijn in vergelijking met vloeren van andere materialen. Lees dan gauw verder want we vertellen je graag meer over vloercoating in vergelijking met andere vloeren.

Het grootste verschil

Het zit hem al in de naam “vloercoating”. Dit wil zeggen dat vloercoating op zichzelf geen complete vloer is, maar eerder een coating. Deze coating wordt vaak gebruikt om een vloer een upgrade te geven. Je kunt het zien als een oersterke toplaag die op een vloer wordt gebracht. Voor het beste resultaat wordt vloercoating aangelegd op anhydriet, beton of cement. Maar ook een betegelde vloer of houten vloer kan een uitstekende basis zijn voor vloercoating. Een ondervloer moet in ieder geval schoon, droog en stofvrij zijn. Wil je weten of jouw vloer geschikt is? Neem dan contact op met onze vakmensen voor informatie.

betonvloercoating - Vloercoating in vergelijking met andere vloeren

Het verschil met een houten vloer

Heb je een houten vloer en wil je deze upgraden? Dan kan je er voor kiezen om je vloer te laten opknappen. Wat je ook kunt doen is een vloercoating op je houten vloer te laten aanbrengen. Een houten vloer is natuurlijk mooi, maar kan ook nadelen met zich meebrengen. Zo is een houten vloer vaak niet beschermd tegen vocht en raakt deze snel beschadigd. Met een vloercoating kun je rekenen op vloeistofdicht materiaal wat ijzersterk is. Ook is zorgt een vloercoating voor geluiddemping. Een houten vloer is daarbij vergeleken een stuk gehoriger. Ben je gek op het uiterlijk van een houten vloer, maar wil je de voordelen van vloercoating? Neem dan de transparante variant, dan kun je de houten vloer door de vloercoating heen zien. Een uniek effect!

Het verschil met tegels of steen

Het materiaal van vloercoating is in vergelijking met tegels of steen een stuk zachter. Vloercoating is namelijk gemaakt van licht elastisch materiaal. Dit oogt wel hard, maar voelt zeer aangenaam aan je voeten. Overigens wil dit niet zeggen dat vloercoating niet sterk is. Het materiaal is zeer duurzaam. In vergelijking met tegels of steen zie je dat tegels of stenen nog wel eens kunnen barsten. Heel vervelend, want dit kun je vaak niet repareren. Bij vloercoating hoef je daar niet bang voor te zijn. Tegels en stenen zijn overigens net als vloercoating waterdicht. Daarom zijn beide vloeren zeer geschikt voor onderhoud en schoonmaak.

Het verschil met tapijt

Veel mensen kiezen voor tapijt vanwege het feit dat dit aangenaam voelt aan de voeten. Toch kan tapijt ook nadelen met zich meebrengen. Vaak blijft er stof en vuil achter in de haartjes en dit is niet heel makkelijk schoon te maken. Ook moet je, zeker als je een tapijt met lichte kleur hebt, goed opletten of je niet iets morst. Wat dat betreft is vloercoating iets makkelijker in het onderhoud.

Vloercoating in vergelijking met andere vloeren

Vloercoating in vergelijking met andere vloeren is eigenlijk een beetje appels met peren vergelijken. Betonvloercoating is namelijk geen complete vloer, maar eerder een toplaag. Ben je overtuigd door de voordelen van het materiaal en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Ook kun je online een offerte aanvragen. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

 

Ook interessant: