Vloercoating of gietvloer combineren met de rest van je inrichting

Vloercoating en gietvloeren zijn beide fantastische toepassingen waarmee je een prachtige duurzame vloer in je huis of bedrijfspand haalt. Er zijn natuurlijk verschillende vloeren van verschillende materialen en het resultaat wordt helemaal zoals jij dat wilt. Toch kan het zijn dat je niet eerder met dit materiaal hebt gewoond of gewerkt. Daarom geeft betonvloercoating.nl je tips hoe je vloercoating of gietvloer combineren kunt met de rest van je inrichting.

Vloercoating of gietvloer?

Op het eerste gezicht is het verschil tussen een vloercoating en gietvloer misschien niet direct duidelijk. Maar eigenlijk is het heel simpel. Een vloercoating is voornamelijk een sterke toplaag welke over een bestaande vloer wordt aangebracht. Een gietvloer daarentegen is een volledige vloer. Het materiaal van beide toepassingen komt met elkaar overeen. Beiden zijn gemaakt van hetzelfde licht-elastische materiaal.

Kleurrijke gietvloeren - vloercoating of gietvloer combineren

Kies de goede kleuren

Beide vloertoepassingen zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Over het algemeen kiezen onze klanten voor de kleur grijs omdat dit een neutrale kleur is. Bovendien komt deze overeen met de betonlook die zo populair is. Toch kan het ook leuk zijn om voor een felle kleur te kiezen. Zeker in een kinderkamer kan dit een fris effect geven. Wil je een natuurlijke frisse look? Kies dan voor wit. Als je dit combineert met witte meubels en veel planten geeft dit een frisse uitstraling aan je interieur.

vloercoating of gietvloer combineren

Speciaal effect: ga voor transparante coating

Wiste je dat je een vloercoating ook in een transparantie versie kan verkrijgen? Hierbij kan je dus de ondervloer nog zien onder de coating. Dit zorgt voor een heel speciaal effect, waarbij je je vloer in de inrichting centraal stelt. Zorg dat de rest van je inrichting dan redelijk neutraal is, zodat de aandacht helemaal naar het speciale effect van de transparante coating gaat.

Kies de juiste materialen

Ga je voor de industriële look? Combineer je gietvloer of vloercoating dan met strakke meubels en materialen zoals leer en metaal. Hiermee maak je het geheel strak en design proof. Overigens doet plastic het hierin ook erg goed. Wil je toch iets meer warmte creëren, combineer de gietvloer of vloercoating dan met ruwe natuurlijke materialen zoals hout of steen. Het mooiste effect krijg je als deze materialen weinig tot niet bewerkt zijn en als je deze combineert met stevige stoffen. Dit alles maakt je inrichting rustiek, maar wel gecombineerd met een catchy design look.

Vloercoating of gietvloer combineren

Meer weten over vloercoating of gietvloer combineren?

Wil je meer weten over hoe je vloercoating en gietvloer combineren kan in je interieur? Je kunt contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. We helpen je graag verder.

Bron afbeelding 2: Pinterest
Bron afbeelding 3: Pinterest

Ook interessant: