Vloercoating in de badkamer

Vloercoating is een aantrekkelijke optie voor in huis. Er wordt een dunne laag van kunststof over de bestaande vloer aangebracht. Hierdoor bespaar je geld en heb je voor een relatief klein budget een topvloer liggen. Ook vloercoating in de badkamer is een goed idee. We vertellen in dit artikel waarom.

Waarom vloercoating in de badkamer?

Veel klanten van ons hebben vloercoating in de rest van hun huis. De coating door laten lopen in de badkamer is dan logisch. Toch is dit niet de enige reden. De vloercoating is namelijk naadloos en egaal.  Je hebt dus geen kieren of gaatjes waar stof of vuil kan achterblijven. Bovendien is een vloercoating vloeistofdicht. Je kunt de vloercoating daarom makkelijk schoonmaken. Onderhoudsvriendelijker en hygiënischer kan bijna niet. Daarnaast is vloercoating natuurlijk supersterk en slijtvast. Dit maakt vloercoating in de badkamer tot een duurzame keus.

Vloercoating in de badkamer

Strak design

Naast duurzaamheid en hygiëne is het strakke design van een vloercoating een groot pluspunt. Je badkamer lijkt door de strakke look van de coating al snel groter. Bovendien creëer je met een coating al gauw een rustieke look die je een gevoel van luxe geeft. Zo wordt de badkamer een fijne, rustige plek waar je even de drukte van alledag kunt vergeten.

Geschikte vloercoating

Niet alle vloercoatings zijn geschikt voor in de badkamer. Over het algemeen adviseren wij voor de badkamer een PU vloercoating, maar ook een Epoxy vloercoating is een optie. De reden dat wij over het algemeen eerder een PU vloercoating adviseren is omdat een PU vloercoating is gemaakt van polyurethaan. Dit is supersterk materiaal, maar tegelijk licht elastisch. Dit zorgt ervoor dat een PU vloercoating aangenaam aan je voeten voelt. Dit is zeker in de badkamer van groot belang, omdat je hier vaak op blote voeten loopt. Neem voor meer informatie over een geschikte vloercoating contact met ons op. 

Ondergrond in de badkamer

Ook voor een vloercoating in de badkamer is het belangrijk om te weten of je ondervloer geschikt is voor vloercoating. In dit artikel kun je meer lezen over geschikte ondergronden. Staat jouw ondergrond er niet tussen of blijf je met vragen zitten? Neem dan contact met ons op. Ons team klantenservice helpt je graag verder.

Offerte

Ben je eerst benieuwd naar het kostenplaatje? Je kunt online vrijblijvend een offerte aan vragen. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: