Zal ik zelf betonvloercoating aanleggen?

Zal ik zelf betonvloercoating aanleggen? Denk je er aan om zelf betonvloercoating aan te leggen, dan vertellen we je graag de voordelen en de nadelen hiervan. Want je kan ook de keuze maken om betonvloercoating door ervaren vakmannen te laten aanbrengen. Lees verder om erachter te komen wat je het beste kan doen.

Zal ik zelf betonvloercoating aanleggen?

Nadeel 1: je moet secuur te werk gaan

Het aanbrengen van betonvloercoating is een secuur werkje. Je kan geen fouten maken, want dat zal in het resultaat te zien zijn. Ook is het heel belangrijk dat je de vloer waterpas aanlegt. Zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Dan is het slim om een professioneel bedrijf in te huren.

Voordeel 1: het is goedkoper

Het grootste voordeel van het zelf aanbrengen van betonvloercoating is dat het goedkoper is dan het inhuren van ervaren vakmannen. Maar toch bespaar je uiteindelijk minder geld dan je misschien denkt. Want alle tijd die je kwijt bent aan het inlezen, voorbereiden en uitvoeren is in totaal misschien wel meer dan een week werk. Reken eens uit hoeveel je in een normale werkweek verdient en hoeveel de materialen jouw kosten. Blijft het zelf uitvoeren van dit klusje dan alsnog goedkoper?

Nadeel 2 : het is een tijdrovende klus

Zelf een gietvloer aanleggen neemt wat tijd in beslag. Ten eerste zal je de juiste materialen in de juiste kleuren moeten bestellen. Daarna is het belangrijk dat je de ondergrond volledig glad en droog maakt. Grote scheuren zullen dichtgemaakt moeten worden en grove vloeren moeten eerst geschuurd worden. Het is erg belangrijk dat deze fase goed wordt uitgevoerd, want een gietvloer is dun en elke imperfectie van de ondergrond is te zien.

Hierna volgt het mengen van de materialen en het aanbrengen van de verschillende lagen. Dit gebeurt met lange droogtijden. De droogtijd van de primer of de gietvloer laag staat beschreven op de verpakking. Je kan erop rekenen dat je meerdere dagen vrij moet nemen.

Voordeel 2: Je kan er extra trots op zijn

Wanneer je zelf betonvloercoating aanbrengt dan is dat zeker iets om trots op te zijn. Je hebt het namelijk helemaal zelf gedaan!

Nadeel 3: Geen garantie

Wanneer je zelf betonvloercoating aanbrengt heb je uiteraard geen recht op garantie. Wanneer betonvloercoating dat door een bedrijf is aangelegd scheuren vertoont of andere defecten heeft, dan kan je altijd aanspraak maken op de garantie.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: