Onderhoud tips voor uw woonbeton

Onderhoud tips voor uw woonbeton

Gietvloeren, waaronder woonbeton, stijgen de laatste jaren enorm in populariteit. Dit heeft te maken met de strakke, tijdloze afwerking, maar zeker ook met de onderhoudsvriendelijkheid. In deze blog geven we u 5 onderhoud tips voor uw woonbeton.

Onderhoud tips voor uw woonbeton:

Stofzuigen en dweilen

De onderhoudsvriendelijkheid van woonbeton begint bij het feit dat de gietvloer naadloos wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat er geen naden of kieren aanwezig zijn waar vuil zich in kan ophopen. Het stofvrij houden van de vloer werkt dus vrij eenvoudig; stofzuigen en dweilen is voldoende om uw woonbeton te onderhouden. Gebruik voor het dweilen zoveel mogelijk alleen water. Is dit niet voldoende? Dan is een zeep vrij schoonmaakmiddel de beste keuze.

Als u regelmatig stofzuigt en dweilt komt er weinig tot geen groot onderhoud aan uw woonbeton te pas. Wilt u uw woonbeton toch intensief laten reinigen? Dan adviseren we u een boenmachine te gebruiken, die u kunt huren van een schoonmaakbedrijf. Deze boenmachines reinigen de vloer intensief, maar gaan niet hardhandig te werk.

3 extra tips voor het onderhoud van uw woonbeton

Uiteraard zijn er ook een aantal dingen die u beter niet kunt doen om de optimale staat van uw woonbeton te behouden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het belopen van de vloer met zwarte zolen
  • Veelvuldig schuiven met meubels zonder viltjes onder de poten
  • De vloer belopen met vieze schoenen (een goede schoonloopmat bij de deur is aan te raden)

Bezoek onze showroom

Wilt u meer weten over woonbeton in het algemeen of specifiek over het onderhoud van de gietvloer? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Het is ook mogelijk een bezoek te plannen aan onze showroom, waar onze medewerkers u de verschillende soorten gietvloeren en woonbeton kunnen laten zien. Een bezoek aan de showroom is alleen mogelijk op afspraak.

Ook interessant: