Beton in je interieur

Beton in je interieur. Beton is een materiaal dat bijna altijd bij de bouw van woningen gebruikt wordt. Het is een erg sterk en robuust materiaal waar muren of ondervloeren van gemaakt worden. Maar tegenwoordig is het ook erg populair om beton juist in het interieur te gebruiken. Dit past goed bij een industrieel interieur, maar ook bij andere interieurstijlen. We vertellen je hoe je beton in jouw interieur kan gebruiken.

Beton in je interieur:

Betonnen keukenblad

In de keuken is beton geweldig materiaal voor een keukenblad. Het pure materiaal staat erg mooi en maakt de keuken meteen stoer. Combineer het met onbewerkt hout of juist met zwart voor een nog stoerdere look.

beton in je interieur

Beton op de muur

Wanneer je beton op de muur wilt dan zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen. Je kunt de bestaande muur volledig strippen, haal dan alle behanglagen weg en laat de naakte muur zien. Maar je kunt ook een nieuwe betonlaag aanbrengen. Als je niet zo rigoureus te werk wilt gaan dan kan je ook kiezen voor behang met een betonlook. Net echt!

beton in je interieur

Betonnen vloer

Een vloer van beton hoorde jarenlang thuis in de garage of in een schuur, maar niet in de woonkamer. Maar de rauwe vloer met natuurlijke uitstraling is tegenwoordig erg populair in de woonkamer of de keuken. Maar, toch heeft de betonnen vloer ook nadelen. Zo is de vloer erg hard en is deze moeilijk schoon te maken. Om de vloer comfortabeler, egaler en waterafstotend te maken kan je daarom het beste een coatinglaag over de betonnen vloer laten aanbrengen. Betoncoating zorgt ervoor dat je jarenlang plezier zal hebben van je betonnen vloer.

beton in je interieur

Betonnen accessoires

Vind jij de betontrend leuk, maar wil je geen grote veranderingen maken aan je interieur? Dan zijn er allerlei leuke betonnen accessoires. Zo zijn er lampen met betonnen onderdelen, betonnen bijzettafeltjes en betonnen plantenbakken.

Bron afbeelding 1: Pinterest

Bron afbeelding 2: Pinterest

Bron afbeelding 3: Pinterest

Ook interessant: