Over welke vloeren kan vloercoating?

Over welke vloeren kan vloercoating? Vloercoating is een populaire manier om een bestaande vloer een upgrade te geven. Met vloercoating maak je een bestaande vloer in één keer sterker. Daarnaast maakt de vloercoating de vloer ook volledig naadloos. Hierdoor is de vloer hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Ook ziet vloercoating er erg mooi en strak uit. Wanneer je kiest voor doorzichtige vloercoating dan zal de ondervloer nog deels te zien zijn. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een vloercoating met een kleur. Dat zal qua uiterlijk hetzelfde effect geven als een gietvloer. Wil jij vloercoating laten aanbrengen over een bestaande vloer?  Lees dan hier of jou vloer hiervoor geschikt is.

Over welke vloeren kan vloercoating?

Over welke vloeren kan vloercoating?

De beste type vloeren waarover vloercoating kan worden aangebracht zijn vloeren van cement, beton en anhydriet. Het is vaak ook mogelijk om vloercoating over een ander type vloer aan te brengen, maar dat hangt af van de eigenschappen van de vloer. Neem daarom eerst contact op met een specialist om na te gaan of jouw vloer geschikt is. In principe is een tegelvloer maar ook een houten vloer een goede ondergrond voor vloercoating. Bij een houten vloer is het het beste om te kiezen voor een PU vloercoating. Deze vloercoating is flexibeler dan een vloercoating op basis van epoxy. Daarom kan deze vloercoating beter tegen eventuele veranderingen en uitzettingen van de houten vloer.

De voorwaarden voor een ondervloer

Voordat er vloercoating over de vloer kan worden aangebracht zal de vloer aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Volledig droog
  De vloer moet volledig droog zijn als de coating wordt aangebracht. De vloer mag zelfs niet licht vochtig zijn.
 • Stofvrij en volledig schoon
  De vloer moet volledig vrij zijn van vuil en stof. Wanneer dit niet het geval is dan zou je dit terug kunnen zien in de coatinglaag.
 • Recht en zonder putten
  Ook is het belangrijk dat de vloer volledig recht is en dat eventuele putten of andere beschadigingen of diepteverschillen zijn weggewerkt.
 • Ruw 
  Om de vloercoating goed te laten hechten kan het bij sommige vloeren noodzakelijk zijn om de vloer eerst ruwer te maken met een schuurmachine.

Wil je zeker weten dat jouw vloer geschikt is voor vloercoating? Neem dan contact met ons op en we geven je graag meer informatie.

Bron afbeelding: Pinterest

Ook interessant: