Het verschil tussen vloercoating en een gietvloer

Wat is precies het verschil tussen vloercoating en een gietvloer? Op deze vraag geven we in deze blog antwoord. Beide vloeren hebben enkele overeenkomsten maar er zijn ook grote verschillen.

Het verschil tussen vloercoating en een gietvloer

Het grote verschil tussen de twee opties is dat een gietvloer een volledig complete vloer is. Vloercoating is daarentegen alleen een sterke toplaag die over een al bestaande vloer wordt gelegd. De prijs van een vloercoating is daarom lager en ook kan vloercoating sneller worden aangebracht. Maar het is wel belangrijk dat er bij vloercoating al een goede ondervloer ligt. Wanneer de vloer nog volledig kaal is kan je beter kiezen voor een gietvloer.

verschil tussen vloercoating en een gietvloer

De gelijkenissen tussen een vloer met vloercoating en een gietvloer

Beide vloeren zijn sterk en duurzaam. De vloeren hebben een strak uiterlijk en passen goed bij een modern interieur. Ondanks dat de vloeren er glad en strak uitzien voelen ze toch heel comfortabel aan. Ook zijn beide vloeren makkelijk schoon te houden omdat ze naadloos zijn en geen vocht opnemen. Een vloer met vloercoating en een gietvloer trekken allebei ook geen stof aan. Qua kleuren heb je bij beide soorten vloeren ongeveer dezelfde keuzes. Het enige verschil is dat je bij een vloercoating ook voor een transparante versie kan kiezen waarbij de ondervloer nog zichtbaar is. Dit heeft een bijzonder effect. Beide vloeren zijn in diverse kleuren verkrijgbaar zodat je de gewenste sfeer kunt creëren in jouw woning of bedrijfspand.

Heb je interesse in vloercoating of een gietvloer en wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook interessant: