Vloercoating is beschikbaar in verschillende soorten

Vloercoating is beschikbaar in verschillende soorten. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een vloercoating, dan heeft u de keuze uit drie verschillende soorten. Zo zijn er vloercoatings waarin gebruik wordt gemaakt van biopolymeren bijvoorbeeld, maar u kunt ook kiezen voor een epoxyvloer of een PU vloer, ook wel polyurethaan. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een epoxy of PU vloercoating. De keuze is afhankelijk van enkele belangrijke factoren.

Vloercoating is beschikbaar in verschillende soorten

Vloercoating is beschikbaar in verschillende soorten

Welke vloercoating is het beste?

Welke vloercoating voor u de beste keuze is, is afhankelijk van diverse factoren. Heeft u een harde vloer nodig die extreem veel te verduren krijgt, bijvoorbeeld omdat er op de werkvloer met zwaar materieel overheen gereden wordt? Dan is epoxy vaak de juiste keuze. Wordt er vaker zuurhoudende vloeistof gemorst op de vloer? Ook dan is epoxy de goede optie. Het is dan ook zo dat de meeste bedrijven kiezen voor een epoxyvloer. Zoekt u naar een mooie en duurzame vloer voor in uw woning? Dan kan een PU vloercoating een betere keuze zijn. Deze vloer is wat flexibeler. Beide varianten zijn slijtvast en volledig waterdicht. Op dit punt hoeft u dan ook niet te letten bij het maken van een keuze.

In meerdere kleuren te realiseren

Alle soorten vloercoatings kunnen worden aangebracht in verschillende kleuren. U heeft hierin altijd meer dan voldoende keuze, waardoor het goed mogelijk is om voor een bedrijf te kiezen voor een praktische kleur en voor een woning voor een kleur die goed past bij de sfeer. Vloercoatings zijn dan ook een goede keuze in de meest uiteenlopende situaties.

Ook interessant: